Una bună

La tv, un realizator de talk-show îi răspunde unui invitat care susţinea că şi mass-media a contribuit la umflarea cazului Năstase: „Lăsaţi-ne şi pe noi să ne facem meseria cum ştim mai bine. Oamenii trebuie informaţi.”

Pe cât de corect, pe atât de eronat. Nu văd rostul live-urile constante de la poarta spitalului, simple cadre cu diverşi ciudaţi care trec prin faţa camerei şi privesc speriaţi, spre cameramani… Daca poporul era cu adevărat mort de curiozitate, s-ar fi îmbulzit la poarta spitalului. Prin mediatizarea aceasta dusă la extrem, singurul rezultat sigur este împărţirea maselor în două tabere şi fricţiuni.

Am văzut parlamentari care au cerut graţierea, au cerut anularea unei sentinţe date de către ÎCCJ. Dacă cei mai buni avocaţi ai României nu au reuşit să-i dovedească nevinovăţia, până la urmă, în spiritul legii şi al justiţiei, logica ne spune că au existat ceva dovezi care să-l incrimineze. Repet, un simplu raţionament logic. Până la urmă, nu am văzut dosarul şi dovezile aflate acolo, aşa cum nu au văzut nici majoritatea celor care se bat cu pumnii în piept că este un dosar pur politic şi nedrept. Nu pot uita de clipele în care dosarul trebuia să treacă printr-o comisie parlamentară înainte ca procurorii să-l poată folosi în instanţă. Culmea (sau nu), în comisie erau prieteni şi colegi de-ai domnului Năstase. Ei au putut judeca acel dosar corect şi echidistant; judecătorii care au dat această ultimă sentinţă, au fost fie supuşi presiunilor diverse, fie au fost rău-intenţionaţi… Zău?!

Familia sa trece în aceste clipe printr-o dramă. La fel şi omul Adrian Năstase. Dar, până la urmă, personajul Năstase – omul politic este transformat într-un martir, un luptător pentru dreptate prins la colţ şi executat de către un tiran. Se uită că partidul său a încercat să se spele pe mâine de el, de-a lungul timpului. Dacă se continuă aşa, d-na Andronescu va propune scoaterea din cartea de istorie a lecţiei despre Horia, Cloşca şi Crişan, fiind perimaţi şi prăfuiţi, tinerii neregăsindu-se în aceste modele (?!¤%”!) şi introducerea lecţiei despre sacrificiul lui Năstase. Şi până una alta, poate că ar fi mai bine. Românii nu au istorie. Doar România are.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s